Verzekeringen.be

Verzekeringen.be/Assurances.be is een platform waar verzekeringsnemer en verzekeraar of tussenpersoon elkaar ontmoeten. Verzekeringen.be zorgt ervoor dat men de prijs en voorwaarden van jouw verzekeringen kan vergelijken.

Wat doet Verzekeringen.be?

 

Sinds 2000 zorgen we ervoor dat verzekeringsnemers eenvoudig de premie en voorwaarden van hun verzekeringen bij verschillende maatschappijen kunnen vergelijken. Dankzij onze sterke relatie met de aanbieders kunnen we steeds de correcte tarieven tonen.. En nog straffer: de verzekeringsnemers kunnen ineens hun verzekering online afsluiten.

Welke verzekeringen vergelijken we ?

 

We vergelijken de premie en voorwaarden van meer dan 15 verschillende verzekeringen. Je vindt hieronder een greep uit ons aanbod :

 • Autoverzekering
 • Brandverzekering
 • Reisverzekering
 • Motorverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Fietsverzekering
 • BA Familiale

We hebben per type verzekering een aparte berekeningsmodule die de nodige gegevens opvraagt om een correcte premie te berekenen.

Hoe verloopt de vergelijking ?

 

Afhankelijke van de complexiteit van de verzekering, vragen we meer of minder informatie van de verzekeringsnemer. Zo hebben we meer informatie nodig voor bijvoorbeeld de autoverzekering (soort auto, type dekking, schadeverleden, profiel bestuurder etc.) dan voor een reisverzekering  (aantal personen, bestemming en duur).

 

De vergelijking verloopt in het breed op deze manier:

 1. Gegevens van het verzekerde voertuig en/of de verzekerde personen
 2. Keuze van type dekking
 3. Contactgegevens van gebruiker
 4. Overzicht van offertes

De gebruikers kan kiezen om de offerte in detail te bekijken, om de vergelijking aan te passen of om de verzekering online aan te vragen.

Kan je als verzekeringsmakelaar op Verzekeringen.be staan ?

 

Je kan inderdaad als verzekeringsmakelaar op Verzekeringen.be/Assurances/be staan. We hebben namelijk een zoekfunctie waarmee de verzekeringsnemer een makelaar in de buurt kan zoeken. Je kan daarvoor eenvoudig een profiel aanmaken via de tool BINEX.